Hoe u uw eerste programmeertaal leert

Invoering

Programmeren is een zeer nuttige en lonende hobby. Er zijn weinig betere gevoelens dan wanneer iemand je een programma ziet gebruiken dat je aan elkaar hebt geslagen om je leven gemakkelijker te maken en zegt dat het er echt nuttig uitziet. De meeste mensen wilden op een bepaald moment in hun leven echt iets op hun computer of telefoon kunnen doen en hebben dat niet kunnen. Als u een programmeertaal kent, is er vaak een redelijke kans dat u een programma kunt schrijven om die taak zelf te volbrengen. Hoewel er een groot aantal programmeertalen zijn, hebben veel van hen veel overeenkomsten; dit betekent dat als je eenmaal een taal vrij goed leert, je in de meeste gevallen veel sneller een nieuwe kunt leren.

grenzen

Een ding dat alle nieuwe programmeurs moeten verwerken, is de hoeveelheid tijd die het leren van een programmeertaal kost. Hoewel als je een expert bent geworden, je snel veel programma’s kunt schrijven, moet je niet vergeten dat het vele jaren duurde voordat hele programma’s door hele teams van deskundige ontwikkelaars zijn gemaakt. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat het kennen van een programmeertaal of zelfs meerdere niet voldoende is om enkele van de meer complexe programma’s te schrijven die je hebt gezien. Zie deze nieuwe hobby niet als een manier om uzelf veel geld te besparen, omdat het schrijven van uw eigen versie van de meeste programma’s die u nu moet betalen, buiten uw bereik ligt.

Het belangrijkste dat een nieuwe programmeur moet weten, is dat het soort boeken “Leer programmeren binnen 24 uur” gewoon niet waar is. Een meer accurate titel zou zijn “Leer programmeren over 10.000 uur”. Als je 24 uur of een week besteedt aan het leren van een taal, creëer je niet de volgende Windows of een nieuw, geavanceerd spel. Het is mogelijk om binnen 10 minuten een programma te leren schrijven, en echt alles wat u nodig hebt om een nieuwe taal te leren is uw favoriete zoekmachine, maar u zult geen expert zijn. De enige manier om een expert te worden, is net als viool leren; het antwoord is oefenen, oefenen en nog wat oefenen.

Uw eerste taal selecteren

Nu we de beperkingen hebben onderzocht en een aantal van de meer onrealistische verwachtingen hebben aangepakt, zullen degenen onder u die nog steeds willen leren programmeren, blij zijn te weten dat programmeren geen moeilijk iets is om te beginnen met leren en dat u geen grote bedragen hoeft uit te betalen van geld. Als u dit artikel online leest, heeft u al de middelen om met enkele talen te beginnen, dus laten we eens kijken wat uw eerste taal zou moeten zijn.

Traditioneel is de eerste taal die een nieuwkomer in het programmeren leert Visual Basic of Python. Het eerste dat u moet begrijpen, is dat deze twee talen heel verschillend zijn. Het eenvoudigste verschil is een van de prijs. Python is helemaal gratis; je kunt nu beginnen met het schrijven van python met alleen een teksteditor op je computer, maar als je Windows gebruikt, moet je het waarschijnlijk eerst installeren. Visual Basic, vaak afgekort tot VB, is echter zowel gratis als niet gratis. Aan de andere kant kan VB eenvoudiger zijn voor nieuwkomers om te leren, omdat het u de mogelijkheid biedt om de interfaces te bouwen (het deel van het programma dat de gebruiker zal zien) door de verschillende delen te slepen en neer te zetten, net als bij het ontwerpen in een eenvoudige kunsttoepassing. De versie van VB-nieuwkomers is meestal Visual Basic 6, maar dit is nogal verouderd en is stopgezet. Dus tegenwoordig is de geleerde versie vaak VB.NET, wat voor nieuwkomers aanzienlijk minder eenvoudig kan zijn.

VB.NET moet worden ontwikkeld binnen wat we een IDE (Integrated Development Environment) noemen;

dit is eigenlijk een speciaal programma dat u gebruikt om andere programma’s te schrijven. Ze bestaan ook voor Python, maar het gebruik ervan is volledig optioneel. De gratis VB.NET IDE heet Visual Studio Express. Op het moment van schrijven is de nieuwste versie Visual Studio Express 2010. Helaas is het gebruik van de gratis versie van de IDE beperkt tot wat u kunt doen, en programma’s die u maakt, kunnen niet commercieel worden verkocht. Helaas is de volledig betaalde versie van de IDE niet goedkoop, en waarschijnlijk niet geschikt voor een hobbyist, maar gelukkig om VB te leren is de gratis versie voldoende. In de praktijk worden tegenwoordig heel weinig commerciële programma’s in VB ontwikkeld, maar met Visual Studio IDE kunt u veel andere talen gebruiken. De bekendheid die u zult ontwikkelen door het te gebruiken, stelt u ook in staat om de kracht van de IDE te gebruiken voor ontwikkeling in vele andere talen. Sommigen zullen beweren dat bijna elke taal kan worden ontwikkeld in een teksteditor en dat ze verreweg de meest flexibele manier zijn om te coderen. Hoewel dit technisch waar is (en ik stel voor ontwikkeling in een teksteditor te proberen om te vergelijken als je een beetje beter wordt), raad ik ten zeerste aan om je eerste taal te leren met een goede IDE.

Hoewel traditioneel mensen eerst Python of VB leren en dit zijn over het algemeen wat er op scholen wordt onderwezen, zou ik geen van beide suggereren. Ik ben van mening dat je eerste taal nuttig moet blijven voor jou, omdat het je heeft gediend om je te helpen de basisprincipes van programmeren te leren. Als ik er een moest aanbevelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *