Hoe een ongewenst programma te verwijderen

Wat is een verwijderprogramma en waarom moet u het soms gebruiken?

Nou, als je dit artikel leest, weet je het antwoord misschien al? Ja, om die vervelende kleine programma’s te verwijderen, die niet in het ADD / REMOVE-hulpprogramma van Windows verschijnen. Of die stiekeme spyware-programma’s die, zonder zichzelf te hebben geïnstalleerd op uw computer, vrijwel onmogelijk blijken te zijn te verwijderen via de conventionele verwijderingsmethoden. Evenals die programma’s, waarbij de programmafabrikant, nadat je de ongewenste programma’s hebt verwijderd, opzettelijk talloze verspreide bestanden heeft achtergelaten, die ofwel als verborgen spyware kunnen fungeren, gegevens onopvallend verzamelen of vaak pop-upberichten veroorzaken, die waarschuwt u elke 60 seconden voor virusinfecties en vraagt u om aanvullende software te downloaden van een bepaalde site. Afgezien van je gek maken, kunnen deze bestanden allerlei problemen veroorzaken, zoals foutmeldingen die constant verschijnen, d.w.z. runtime-fouten, rundll32-fouten etc.

Dit is een van de redenen dat er programma’s voor het verwijderen van externe programma’s bestaan.

In een perfecte wereld zou er geen reden moeten zijn om dergelijke programma’s te gebruiken. Er zijn echter die fabrikanten, die geweldige producten maken, met uitstekende functies en eigenschappen, maar helaas komt de grote teleurstelling met het verwijderingsgedeelte. Dit is het gedeelte waar onvoldoende middelen voor ontwikkeling en testen aan worden besteed. Deze fabrikanten realiseren zich niet altijd dat er software belangrijke wijzigingen in het besturingssysteem veroorzaakt, via bestandsassociaties en / of bestandsvervangingen, en als deze wijzigingen niet worden vastgelegd in een logbestand tijdens het installatieproces, kan het heel moeilijk zijn om deze wijzigingen ongedaan maken als u een ongewenst programma wilt verwijderen of verwijderen. Het kan je zelfs op een plek zetten, waar je geen ander alternatief hebt, vanwege de instabiliteit van je besturingssysteem, veroorzaakt door bestanden die zijn verwijderd (misschien per ongeluk, misschien), om je harde schijf te formatteren en Windows opnieuw te installeren of wat dan ook besturingssysteem dat u gebruikt. Als je, net als ik, veel bestanden en programma’s hebt die je gedurende een lange periode, mogelijk jaren hebt verzameld, en je hebt geen back-ups, dan kan het echt een ramp zijn die je enige tijd terug kan zetten .

Er zijn manieren en middelen om ongewenste programma’s handmatig te verwijderen en te verwijderen, maar ik wil nadrukkelijk benadrukken:

verwijder deze bestanden niet eenvoudig uit de programmabestanden van uw computer, zonder geprobeerd te hebben de verwijderingsfunctie van het programma te gebruiken. U kunt onbewust systeembestanden verwijderen die door meer dan één programma worden gebruikt. Als u de verwijderingsfunctie niet kunt vinden, of als het programma niet in de Windows-lijst voor toevoegen / verwijderen staat, – en dit is alleen voor ervaren pc-gebruikers, – hebt u toegang tot het Windows-register, waar u gegevens kunt vinden, gerelateerd aan het ongewenste programma. Ik stel echter voor dat u uit de buurt van het register blijft, zelfs als u een geavanceerde gebruiker bent, en liever gebruik maakt van een van de vele verwijderingsprogramma’s die er zijn. Dit type programma is speciaal ontwikkeld om te helpen bij het verwijderen van “moeilijk te verwijderen programma’s”.

Hier zijn een paar algemene richtlijnen voor wat een goed verwijderprogramma maakt.

Een goed verwijderingsprogramma van derden bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

Een logger: dit is gewoon een programma dat alle installatiewijzigingen in een logbestand schrijft – dat wil zeggen bestanden die zijn toegevoegd en / of gewijzigd, evenals registervermeldingen, enz. (Mogelijk hebt u geprobeerd een programma te verwijderen en het logbestand “Foutmelding” niet gevonden “. Het genoemde logboek is de logboekinvoer van dat specifieke programma op het moment van installatie. Zonder die informatie wordt de-installatie van dat programma een heel ontmoedigende taak)

Een Uninstaller:

dit programma leest het logbestand (als er een logboek is), noteert de systeemwijzigingen en gaat deze wijzigingen ongedaan maken tijdens een programma-verwijdering, vandaar de uninstaller-tag.
Een analyzer: niet alle verwijderingsprogramma’s bevatten een analyzer. Wat dit programma eigenlijk doet, is dat, als er geen logboekbestand bestaat, het Windows-register wordt gescand op alle vermeldingen en sporen die betrekking hebben op het programma in kwestie, en vervolgens doorgaan met het verwijderen van de gevonden bestanden en overblijfselen.

A Watcher:

Na installatie van het verwijderingsprogramma wordt de watcher automatisch geactiveerd telkens wanneer een programma het installatieprogramma uitvoert. Dit is vooral handig in geval van spyware of browserkapers, die af en toe worden gestart om informatie te verzenden of een pop-upbanner te activeren. In dit geval zal de Watcher dit loggen en de computergebruiker toestaan dergelijke applicaties te verwijderen.

Heel belangrijk:

altijd, en ik kan het niet genoeg benadrukken – Selecteer een uninstaller-programma met een ingebouwde logger-module. Op die manier, als je dat lelijk ongewenste programma dat je de dag ervoor hebt geïnstalleerd moet verwijderen en waardoor je computer zich gedraagt als C-3PO (LOL – de Star Wars Android-robot), dan hoef je niet in paniek te raken , want het is nu heel eenvoudig om er vanaf te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *