Sociale media – Hoe u uw spyware- en virusrisico kunt verminderen

Wat gebeurde er met de goede oude tijd …

vrij kunnen surfen op internet zonder angst voor spyware-infecties op uw pc, geen pop-ups verschijnen onverwacht in Internet Explorer (de meeste met zeer ongepaste advertenties) en weinig risico op persoonlijke informatie van uw pc worden gehaald.

Al jaren wordt een kat-en-muisspel gespeeld tussen spyware- en virusontwikkelaars

en beveiligingsproductmakers (anti-spyware, anti-malware en anti-virus). Beveiligingsproducten werden geleidelijk bedreven in het proactief stoppen van bedreigingen voor persoonlijke informatie en uiteindelijk het verwijderen van bestaande infecties op pc’s. Toen veranderde het spel met de komst van sociale media. Met een explosie van mensen die Facebook gebruiken, hebben spyware-ontwikkelaars een nieuw medium en een zeer grote doelgroep om te proberen uw pc te infiltreren (en in het slechtste geval uw persoonlijke gegevens in gevaar te brengen).

Sociale mediasites blijken een nieuw toevluchtsoord voor spyware en malware te zijn en de goede oude tijd van vrij surfen op internet met een laag risico op een bepaald soort incident is goed voorbij. Miljoenen mensen komen massaal naar sociale mediasites die onderdeel zijn geworden van dagelijkse gezinsroutines om in te checken en te posten en deze trend zal zich verder ontwikkelen in onze cultuur.

Helaas worden alle manieren van spyware,

virussen en onbekende software nog steeds op computers geïmplementeerd via facetten van sociale mediasites.

Er is altijd een zilveren voering en hier zijn enkele tips om virus-, spyware- en malwarerisico’s op sociale mediasites te verminderen.

– Wees voorzichtig met waar u op klikt.

Klikken op links, foto’s en video’s is mogelijk geen foto of video. Als u niet zeker bent van de inhoud waarop u klikt – blijf weg. Vaker wel dan niet, klikken op links van niet-vertrouwde bronnen of mensen is een van de beste manieren om spyware te krijgen.

– Wees zeker voordat je iemand ‘vriend’.

Vrienden hebben toegang tot informatie die u beschikbaar heeft als “zichtbaar voor vrienden”.

– Beperk informatie die u delegeert aan bepaalde vrienden. Hoewel het op het eerste gezicht misschien onpraktisch lijkt als je veel vrienden in je lijst hebt, moet het delen van je persoonlijke gegevens niet lichtvaardig worden opgevat.

– Spyware-verwijdering

en virusverwijderingssoftware moeten vanzelfsprekend op uw pc worden geïnstalleerd. Een beste spyware verwijderingsproduct dat proactief de nieuwste bedreigingen kan beschermen en verwijderen is vereist.

Door deze enkele eenvoudige en gemakkelijk aan te brengen weetjes toe te passen, blijft u veilig op de sociale mediasites en vermindert u het risico op spyware en virusinfecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *